Gebze Teknik Üniversitesi Kütüphane, Yavuz Dekorasyon
Aralık 22, 2023
Kozyatağı City’s AVM, Akrotes Mimarlık
Ocak 31, 2024
Hepsini göster

3Sun Gigafactory, Salvati

Katanya, Sicilya’da bulunan Avrupa’nın en büyük güneş paneli üretim tesislerinden biri olan 3Sun, üretimini şaşırtıcı bir şekilde 15 kat arttırmaya hazırlanıyor. Güneş ışığını her iki taraftan da yakalayan çift yüzeyli panellerin tek seri üreticisi olan fabrika, yenilenebilir enerjiye yönelik artan talebin karşılanmasında kritik bir öneme sahip.

Enel CEO’su ve Genel Müdürü Francesco Starace, enerji güvenliği, ekonomik büyüme, istihdam yaratma ve çevre koruma ihtiyaçlarını dengelemek için yerli üretim zincirlerine yatırım yapmanın önemini vurguladı. Şu anda yıllık 200 MW kapasiteye sahip olan fabrikanın Eylül 2023’te 400 MW’a, Temmuz 2024’te ise 3 GW fotovoltaik panel kapasitesine ulaşması hedefleniyor.

Genişleme, panel verimliliğini %30’dan fazla artırması ve aynı zamanda güvenilirliklerini artırması beklenen “tandem” adı verilen yeni bir teknolojinin kullanılmasını da içeriyor. Fabrika halihazırda, cihazın arka tarafındaki yansımadan, tipik olarak zemindeki beyaz çakıldan elektrik üreten iki yüzeyli paneller üretiyor.

Fabrika üretim hattında temel ayakları arasında dolgu olarak ABS Plus kör kalıp sistemi kullanıldı.

TANGO (iTaliAN Giga factOry) olarak da bilinen bu iddialı proje, Avrupa Komisyonu’nun Kurtarma ve Dayanıklılık Tesisi ve İnovasyon Fonu aracılığıyla sağladığı 188 milyon Avroluk hibe de dahil olmak üzere 600 milyon Avro değerindedir. 3Sun Gigafactory’nin genişletilmesi, İtalya ve Avrupa’nın yenilenebilir enerji hedeflerine yönelik önemli bir adımdır ve ülkenin sürdürülebilir bir geleceğe olan bağlılığını göstermektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir