Suadiye Bağdat Caddesi Konut Projesi, Demirli İnşaat
Kasım 22, 2021
Rami Kışlası, Abda-Adamak
Haziran 13, 2022
Hepsini göster

Lojistik Depo Projesi, Sittnak Lojistik Merkezi

Sittnak Lojistik Merkezi’nde iki blok arasındaki otopark katının üzerinde depo olarak kullanılacak 2.400 m²’lik bir alan bulunuyordu. Bu alanın hem hafif hem de yüksek yük taşıma kapasitesine sahip bir malzeme ile doldurularak mevcut yapısal döşemenin 100 cm yükseltilmesi gerekliydi.

Bu alanda gerekli tüm kriterleri en iyi şekilde karşılayan ABS Plus kör kalıplarının kullanılarak betonarme yükseltilmiş döşeme inşa edilmesine karar verildi.

Ancak, uygulama proje ve hesapları yapılırken daha önce hiç karşılaşmadığımız ilginç bir durumla karşılaştık. Bu depo alanında aynı zamanda 8 m yüksekliğinde bir çelik raf sistemi inşa edilecekti. Rafların ayakları ABS Plus kör kalıplarının oluşturacağı betonarme yükseltilmiş döşemeye bağlanacaktı. Rafların öz ağırlığının ve raflara gelecek düşey yüklerin yapısal döşemeye aktarılmasında herhangi bir sorun yoktu ancak olası bir deprem anında raflar salınım yapacağı için ABS kör kalıp ile oluşturulan betornarme ayaklardan bazıları basmaya bazı ayaklar ise çekmeye çalışacaktı.

Normalde yapısal döşeme üzerinde serbest bir şekilde duran ABS Plus sistemini oluşturan ayakların bu durumda yapısal döşemeye sabitlenmesi gerektiği anlaşıldı. Ayrıca betonarme yükseltilmiş döşemede oluşacak yanal kuvvetlerin yapısal döşemeye daha güvenli bir şekilde aktarılabilmesi için alana belli aralıklarla perde duvarlar da inşa edildi.

Perde duvarların inşası bittikten sonra önce sistemi oluşturan taban ve kılavuzlar yerleştirildi, böylece ayak yerleri belli oldu. Daha sonra tüm ayak yerlerine kimyasal dübel atılarak yapısal döşemeye donatı filizi ekildi. İnşaat çeliği bağlandı ve kör kalıp sistemini oluşturan ayakların ve kubbelerin yerleştirilmesine devam edildi.

Bu proje ile ilgili daha fazla resme ulaşmak için bu linki tıklayınız.

ABS Kör Kalıp sistemi avantajları hakkında daha fazla bilgiye bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir