İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Projesi, Limak
Atatürk Kültür Merkezi Projesi, Büyük Çamlıca Peyzaj
Eylül 27, 2021
Bilim Üsküdar, Öz Mobilya Sanayi ve Ticaret
Kasım 22, 2021
Hepsini göster

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Projesi, Limak

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Projesi, Limak 3

İstanbul Ataşehir’de yapımı devam eden İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’ndeki Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Projesi’nde, podyum alanındaki bitmiş sert peyzaj kotu ile ana bina giriş kotu arasında yaklaşık 50 cm’ye yakın yükseklik farkı bulunuyordu.

Bununla birlikte dolgu alanının kat döşemesi üzerinde olması sebebiyle alttaki döşemeye fazla ağırlık yüklenmemesi yani hafif bir dolgu olması isteniyor ve yeni yapılacak betonarme döşemenin yüksek yük taşıma kapasitesine de sahip olması gerekiyordu.

Projeye göre yükseltilmiş sert peyzaj döşemesinin yaklaşık 2 ton/m² seviyesinde hareketli yük taşıma kapasitesi olması gerekliydi. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda yüksek yük taşıma kapasitesiyle birlikte, aynı zamanda en hafif dolgu uygulama çözümü olan ABS Plus Kör Kalıp sistemi tercih edilerek betonarme yükseltilmiş döşeme inşa edildi.

Uygulamanın hafif ve yüksek mukavemetli olmasının yanında, hızlı ve kolay uygulanabilirliği sayesinde uygulamada hem zamandan hem de maliyet açısından önemli ölçüde tasarruf sağlandı. Kör kalıpların kullanılmasıyla elde edilen yeni betonarme yükseltilmiş döşemenin içi %95 oranında boş olması sayesinde altından drenaj borularının geçişi için büyük kolaylık sağlamış oldu.

ABS Plus ürünlerinin kullanım alanları ve avantajları hakkında detaylı bilgi için bizimle bu linkten iletişime geçebilirsiniz.

Daha fazla görsel için buraya tıklayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir