mesa cadde kör kalıp
ABS Plus: Mesa Cadde, Mesa Mesken
Ekim 7, 2020
ABS Plus: Prestij Paşa Konakları, Bak Yapı
Kasım 26, 2020
Hepsini göster

Proje Hakkında

Say 24 Gayrimenkul tarafından inşa edilen Marina 24 projesi 30 bin metrekarelik arsa üzerine kurulmaya devam ediyor. 367 konuttan oluşacak Marina 24 projesi içerisinde 1+1’den 5+1’e kadar değişiklik gösteren residence ve villa konseptli konutlar barındırıyor. Deniz manzarasına hakim olan Marina 24 projesi aynı manzaraya sahip ticari alanlara da bünyesinde yer veriyor.

Büyükçekmece’de deniz kıyısında, yalıda yaşama kültürüne referans alan bir proje olarak hayata geçirilecek Marina 24, konumuyla da dikkat çekiyor. Bir yaşam projesi konseptiyle hayata geçirilen Marina 24, geniş mekanların, özel tasarım seçenekleriyle daire sahiplerine sunulduğu ikonik bir mimariye sahip. Projenin yüzde 95’i deniz manzarası görüyor. 13 kilometre uzunluğunda sahili bulunan Marina 24’te 5 bin metrekarelik Marina Çarşı’da denize sıfır ticari alanlar da yer alacak. 

Projede Neden EPS Bloklar Yerine ABS Plus Hafif Dolgu Kör Kalıpları Kullanılmaya Başlandı

Marina 24 projesinde her katta değişen kot farklılıklarına sahip yatay bir mimari olması ve her katta farklı bir mimari konseptin bulunması nedeniyle, bu alanların hafif bir malzeme ile doldurulması gerekiyordu. Projede ilk başlarda katta hafif dolgular için özellikle düşük yüksekliklerde EPS tercih edilmiş olsa da şantiye sahasının malzemelerin taşınma açısından zorlayıcı yapısı ve EPS blokların geniş hacimli ve iç içe geçmemesi nedeniyle uygulamada tercih değişikliği yapıldı. 

Bu noktadan sonra iç içe geçebilen ve her türlü yüksekliğe göre ayarlanabilen yapısı sayesinde tercih edilen ABS Plus hafif dolgu kör kalıpları ile hafif, ekonomik ve en önemlisi hızlı bir uygulama yapılmaya başlandı. 

Özellikle havuz kenarlarında bulunan su tesisatları ABS Plus’ın altında oluşan %95’lik boş alan kullanılarak rahatça monte edildi. EPS dolguya kıyasla hem montaj sırasında büyük kolaylık sağlandı hem de ileride oluşabilecek arızalara rahatça müdahale etme imkanı doğmuş oldu.  

ABS Plus’ın Projeye Sağladığı Esneklik ve Hız

Normal şartlarda Mart 2020 tarihinde teslim edilmesi gereken proje, pandemi nedeniyle geciktiği için proje yöneticileri özellikle işi hızlandıracak bir ürün olarak ABS Plus’u tercih ettiler. 

ABS Plus ile katta hafif dolgular

Yüksekliği ayarlanabilir yapısı sayesinde ABS Plus, 80 cm’den 120 cm’ye kadar katta hafif dolgular ve havuz etrafındaki düşük döşeme dolguları anlamında Marina 24 projesinde çalışanlara büyük esneklik sağladı. Şantiye sahasında sadece ABS Plus ayak yükseklikleri kesilerek istenilen şekilde ayarlandı ve olası tüm kot eğimlerine mükemmel uyum sağlandı. 

ABS Plus ile havuz etrafında dolgular
ABS Plus ile havuz etrafında dolgular

EPS bloklara kıyasla ABS Plus yüksekliği ayarlanabilir hafif dolgu kör kalıpları şu avantajları sağladı:

  • Şantiye içerisindeki uygulama sahasına ürünlerin getirilmesi ve istiflenmesi 30/1 oranında avantaj sağladı
  • EPS blokların hava şartlarından etkilenmesi ve ABS Plus’ın herhangi bir hava şartlarından etkilenmemesi büyük avantaj sağladı
  • EPS blokların katlar arasında taşınması zaman kaybı oluyordu, ABS Plus ise iç içe geçen yapısı sayesinde katlar arasında kolayca taşınabildi 
  • Kot farklılıklarının olduğu alanlarda yüksekliklerin ayarlanması EPS bloklara göre ABS Plus’da 10 kat daha hızlı oldu
  • EPS blok maliyetleri belirli yüksekliklerden sonra ABS Plus’ın sunduğu fiyat avantajının çok gerisinde kaldı
  • Tesisat geçişlerinde ABS Plus’un altında oluşan boşluk sayesinde çok kolay bir uygulama yapıldı 

ABS Plus ile hangi alanlarda uygulama yapabileceğinizi görmek için uygulama alanları linkimize bakabilirsiniz.

Siz de projelerinizde ABS Plus yüksekliği ayarlanabilir hafif dolgu kör kalıplarını nasıl kullanacağınızı öğrenmek için bizimle bu linkten iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir