Metropol İstanbul, Varyap
Ekim 2, 2018
Tekinalp Sitesi, Sena Makina İnşaat
Ekim 10, 2018
Hepsini göster

Peyzaj Dolgusu // Gaziantep Iconova

ABS PLUS tek kullanımlık kör kalıp sistemi, her türlü yapıda, yüksekliği sıfırdan başlayıp 300 cm’ye kadar değişen betonarme yükseltilmiş döşemeler oluşturarak hızlı, hafif ve ekonomik bir şekilde nitelikli dolguların yapılmasını sağlar.

Gaziantep Iconova AVM ve konut projesinde yürüyüş alanlarında sert peyzaj dolgusu olarak ABS Plus dolgu kör kalıpları tercih edildi. Bu uygulamada yürüyüş yolları ve onu taşıyan yan duvarlar zemindeki drenaj örtüsünü kesmeden tek bir seferde beton dökülerek yapıldı. Basit ve pratik bir çözümle, çok ciddi zaman ve efor tasarrufu sağlandı.

ABS Plus – dolgu kör kalıp sisteminin uygulaması

ABS Plus kullanılarak katta hafif dolgu, ters kiriş dolgusu, peyzaj dolgusu, asansör holü dolgusu, otopark rampası, temel üzerinde dolgu veya mütemadi temel dolgusu yapılabilir.

Avantajlar:

  • Benzersiz lojistik ve nakliye tasarrufu; örneğin, 100 cm’lik dolguda 50 kamyonluk dolgu malzemesi yerine 1 kamyon kör kalıp yeterlidir!
  • En hafif dolgu; geleneksel, malzemeli dolgulara kıyasla yapılabilecek en hafif imalattır; örneğin, 100 cm kesit yüksekliğinde, kubbe üzeri 5 cm beton kalınlığında toplam hacmin %90’ı boştur!
  • En yüksek yük taşıma kapasitesi; kör kalıpların oluşturduğu yüzlerce kolon, kemer ve kubbe sayesinde oluşturulan betonarme yükseltilmiş döşeme çok yüksek bir yük taşıma kapasitesine sahiptir; örneğin, 100 cm kesit yüksekliğinde, kubbe üzeri 5 cm beton kalınlığında 55 kN/m2 hareketli yük dayanımı vardır.
  • İnşaat süresinde kısalma; üst katlardaki inşaat devam ederken dolgunun yapılmasına imkan tanır, dolayısı ile ciddi anlamda inşaat süresinde kısalma sağlar.
  • Döşeme altı boşluğu; oluşturulan döşeme altı boşluğundan her türlü tesisat (elektrik, mekanik vb.) geçirilebilir; kolonlar arasındaki net açıklık 59 cm’dir.
  • Hızlı ve kolay kurulum; ortalama 20 m2/adam-saat. Kurulum herhangi bir kalifiye işgücü gerektirmez.
  • Rampa yapımı; istenilen boyda kesilebilen PVC kolonlar sayesinde her türlü kademe rampa yapılabilir.
  • Kesintisiz beton yüzey; oluşturulan yüzey beton olduğu için üzerine daha sonra serbestçe her türlü zemin kaplaması yapılabilir, tuğla-gazbeton-alçıpan vb. bölme duvar oluşturulabilir.
  • Isı ve ses izolasyonu; oluşturulan döşeme altı hava boşluğu ısı ve ses izolasyonu sağlar.
  • Radon gazı ve nem bariyeri; toprak altında kalan kotlarda doğal havalandırma sağlanırsa radon gazını uzaklaştırır, nem ve rutubet oluşumunu engeller.
  • Çevresel fayda; geri dönüşümlü malzemeden üretilen kör kalıplar projelere LEED sertifikası puanı kazandırır.

ABS Plus – dolgu kör kalıp sistemleri

Iconova genel görünüm

Yürüyüş yolları dolgu alanları

Siz de Iconova Gaziantep gibi projelerinizde peyzaj dolguları kullanarak hızlı ve ekonomik imalatlar yapmak için bizimle iletişime bu linki tıklayarak iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir