İstanbul Avrupa Konutları, İstanbul Avrupa İnşaat
Eylül 30, 2019
İstinyePark İzmir, ZKZY Orjin Grup
Kasım 29, 2019
Hepsini göster

Emaar Square, Hitit Mobilya

Betonarme Yükseltilmiş Döşeme Uygulaması Emaar Square

Emaar Square’in Kuzey Kulesi kompozit bir yapı olduğundan yapılacak imalatlarda yapının yükünü arttırmamak en önemli tasarım kriterlerinden biriydi. Bu kriter gözetilerek tüm katlarda betonarme kat döşemesinin üzerine ABS Level H5 cm + 4-5 cm lif katkılı beton şap uygulaması yapıldı. Böylece minimum beton kalınlığı azaltılarak toplam yapıya gelen beton şap yükü %50’ye varan oranda azaltıldı.

Emaar Square’in başından itibaren diğer bloklar da dahil tüm projesinde otopark rampaları, havuz etrafı dolgusu, peyzaj dolgusu, düşük döşeme dolgusu ve betonarme yükseltilmiş döşeme gibi birçok farklı uygulama alanında ABS Hafif Dolgu Kör Kalıpları tercih edildi. 

Tüm uygulama görselleri için bu linki tıklayabilirsiniz.


ABS Level ile Betonarme Yükseltilmiş Döşeme Nedir?

ABS Hafif Dolgu Kör Kalıplarının 5, 10 ve 15 cm sabit yüksekliklerdeki ‘Level’ serisi ile ticari veya endüstriyel yapılarda betonarme yükseltilmiş döşemeler hızlı, kolay ve son derece ekonomik bir şekilde oluşturulabilir.

Elektrik-Mekanik Tesisat ve ABS Level

Geri dönüşümlü plastikten imal edilen kör kalıpları, içinden özellikle kablo tavası ve/veya sıhhi tesisat boruları geçirilebilecek şekilde tasarlanmıştır.

Ürünler metal ayaklı tüm modüler yükseltilmiş döşemelere alternatif olarak kullanılabilir. Ayrıca, normalde 8-10 cm kuru şap ile doldurulacak her ticari alan ‘ABS Level’ kör kalıpları ve buat kapakları kullanılarak betonarme yükseltilmiş döşeme haline de getirilebilir. Bu sayede normalde kaybedilecek hacim, yapının kullanım alanına dahil edilerek özellikle elektrik ve diğer tesisat geçişlerinde değerlendirilebilir.

Daha fazla bilgi için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir