Mall of İstanbul, Torunlar GYO
Mart 11, 2021
AND Pastel, Karaoğlu Peyzaj
Mart 11, 2021
Hepsini göster

Emaar Square, TAV-Sera

Emaar Square projesinin Kuzey Kulesi kompozit bir yapı olduğu için en önemli tasarım kriterlerinden biri yapının ağırlığını hiçbir şekilde arttırmamasıdır. Bu durum dikkate alınarak tüm döşemelerde şap olarak döşeme plakası üstüne ABS Level H5 cm + 4-5 cm lifli beton kullanılmıştır. Sonuç olarak, şap betonunun ağırlığı %50 azaltılmıştır. Ayrıca ABS Level H5 tarafından oluşturulan boşluk alanı MEP (mekanik, elektrik ve sıhhi tesisat) tesisatlarının geçmesi için de kullanılmıştır.

ABS Level nedir?

ABS Hafif Dolgu Kör Kalıplarının 5, 10 ve 15 cm sabit yüksekliklerdeki ‘Level’ serisi ile ticari veya endüstriyel yapılarda betonarme yükseltilmiş döşemeler hızlı, kolay ve son derece ekonomik bir şekilde oluşturulabilir. Geri dönüşümlü plastikten imal edilen kör kalıplar, içinden özellikle kablo tavası ve/veya sıhhi tesisat boruları geçirilebilecek şekilde tasarlanmıştır.

Ürünler metal ayaklı tüm modüler yükseltilmiş döşemelere alternatif olarak kullanılabilir. Ayrıca, normalde 8-10 cm kuru şap ile doldurulacak her ticari alan ‘ABS Level’ kör kalıpları ve buat kapakları kullanılarak betonarme yükseltilmiş döşeme haline de getirilebilir. Bu sayede normalde kaybedilecek hacim, yapının kullanım alanına dahil edilerek özellikle elektrik ve diğer tesisat geçişlerinde değerlendirilebilir.

Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir