ABS Plus: Marina 24, Say 24 Gayrimenkul
Kasım 16, 2020
istanbul finans merkezi kör kalıp
ABS Plus: İstanbul Finans Merkezi, Siyahkalem
Şubat 26, 2021
Hepsini göster

Balıkesir’in Karesi İlçesinde yapımı devam eden, Balıkesir’in en prestijli konut projelerinden biri olan Prestij Paşa Konakları’nda temel üzerinde dolgu olarak ABS Plus yüksekliği ayarlanabilir hafif dolgu kör kalıp sistemi H160 cm yüksekliğinde ve 1.400 m2 alanda kullanıldı. 

Bu projede tünel kalıp kullanılarak inşa edilen yapı bloklarının zemin katı ile radye temel arasında ciddi bir kot farkı vardı. Bu alanda alternatiflerine kıyasla en hızlı ve en ekonomik inşaat dolgusu uygulaması yapıldı. Yapılan bu uygulama standart bir inşaat dolgusu uygulamasına önemli nitelikler kazandırmış olması sebebiyle, ABS Plus yüksekliği ayarlanabilir hafif dolgu kör kalıpları ile yapılan dolguları biz ‘nitelikli dolgu’ olarak tanımlıyoruz.

Bu şekilde bir tanımlama yapmamızın sebeplerinin başında, geleneksel dolgu yöntemlerine kıyasla, ABS Plus kör kalıplarının altında oluşturulan boşluk sayesinde mekanik, elektrik ve su tesisatlarının bu boşluktan kolayca geçirilebilmesi geliyor. Ayrıca ABS Plus sisteminin parçalarından biri olan kılavuzlar şantiyede önceden yerleştirilerek ABS Plus’ın ayaklarının nereye geleceği belirlenebildiği için tesisat montajları büyük kolaylıkla yapılabiliyor.

Ürünlerin sahaya taşınması ve istiflenmesi anlamında da ABS Plus büyük bir avantaj sağladı. Geleneksel yöntemlere kıyasla 50 kamyonluk bir inşaat dolgusu yerine, 1 kamyon ABS Plus yüksekliği ayarlanabilir hafif dolgu kör kalıp sistemi şantiyenin inşaat dolgu alanı için yeterli oldu. 

Geleneksel yöntemlerin en büyük sorunlarından biri olan, kullanılan inşaat dolgu malzemesinin yıllar içerisinde çökmesi sebebiyle kaplama betonunun yıllar geçtikçe çatlaması hatta kırılması sorununu, ABS Plus kör kalıplarının oluşturduğu yük taşıma kapasitesi çok yüksek betonarme yapı sayesinde tamamen ortadan kaldırmış oldu. 

Projelerinizde geleneksel yöntemlerin sorunlarına çözüm bulmayı düşünmek ve bununla vakit kaybetmek yerine hem zaman hem de maliyetten tasarruf etmek için ABS Plus yüksekliği ayarlanabilir hafif dolgu kör kalıp sistemi siz de tercih edin. Projeleriniz için bizimle bu linkten iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir