Dubai Gardenia Rezidans, Shaikhani Group
Temmuz 27, 2020
ABS Plus: Marina 24, Say 24 Gayrimenkul
Kasım 16, 2020
Hepsini göster

ABS Plus: Mesa Cadde, Mesa Mesken

mesa cadde kör kalıp

mesa cadde kör kalıp

Mesa Cadde Projesi Hakkında

İstanbul Anadolu Yakası’nın yükselen değeri Maltepe’de yer alan Mesa Cadde, Sahil Yolu’na yürüme mesafesinde bulunuyor. Merkezi konumu ve seyrine doyum  olmayan Adalar manzarası ile yeni sahiplerini keyifli yaşam alanlarıyla buluşturuyor. Modern mimarinin izlerini taşıyan tasarımını işlevsellikle birleştiren Mesa Cadde, hemen altındaki açık hava alışveriş caddesinde yer alan göz alıcı mağazaları, gurme kafeleri ve restoranlarıyla 7/24 yaşayan gerçek bir cadde ortamı sunuyor.

Proje Detayları ve ABS Plus

ABS Plus kör kalıpları Mesa Cadde projesinde iç mekanlarda uygulandı. İç mekan dolgusu olması nedeniyle gerek dolgu malzemesi hacminin emsalsiz bir şekilde azaltılmasında gerekse de şantiye içinde katlar arasında taşınma  kolaylığı açısından şantiyeye büyük bir tasarruf sağladı. Gaz beton gibi alternatif uygulamalar da değerlendiriliyorken ABS Plus’ın altında %95 boşluk yaratması ve bu boşluktan tesisat geçişlerine izin vermesi sebebiyle  özellikle tercih edildi. ABS Plus kılavuzlarının önceden yerleştirilmesi sayesinde tesisat geçişleri de çok kolay ve hatasız bir şekilde  gerçekleştirildi.

ABS Plus hafif dolgu kör kalıplarımız 350 m2 alanda değişken yükseklilerde  tercih edildi. 37, 51, 61, 118, 143 ve 213 cm yüksekliklerde ABS Plus  kullanıldı.

Yapılar içerisinde çeşitli sebeplerle farklı kullanım alanları arasında oluşan kot farkları ABS Kör Kalıpları kullanılarak oluşturulan betonarme  yükseltilmiş döşemeler ile giderilebilir. Yapı, sadece kör kalıbın ayaklarına ve üzerine gelecek beton yükü kadar ağırlaşır. Bu sayede ABS Hafif Dolgu Kör Kalıpla yapılan dolgu, yapının herhangi bir katında yapılabilecek en hafif uygulamadır. Diğer uygulama alanlarını görmek için bu linki kullanabilirsiniz.

Projeye ait tüm fotoğraflar için bu linki kullanabilirsiniz.

ABS Plus – Yüksekliği ayarlanabilir hafif dolgu kör kalıp sistemi

ABS Plus, geri dönüşümlü plastikten imal edilen yüksekliği ayarlanabilir tek kullanımlık beton kalıp sistemidir. Her türlü yapıda 300 cm’ye kadar betonarme yükseltilmiş döşemeler oluşturulmasını ve böylece hafif, hızlı, kolay ve ekonomik bir şekilde dolgu yapılmasını sağlar.

ABS Plus sisteminin yüksekliği, ayakların önceden projeye göre kesilerek sahaya getirilmesi veya boy olarak sahaya indirilip ayakların ihtiyaca göre yerinde kesilmesiyle ayarlanır.

Benzerlerine kıyasla sistemin m2‘de iki ayağı vardır, dolayısıyla aşağıdaki avantajlarına ilaveten uygulama kolaylığı, beton ve demir tasarrufu da sağlar.

ABS Plus her türlü hafif dolgu uygulaması için kullanılabilir. Bazı kullanım alanları; düşük döşeme dolgusu, peyzaj dolgusu, ters kiriş dolgusu, temel pabuçları arasında dolgu, otopark rampası, havuz etrafında dolgu, asansör/merdiven hölü dolgusu ve subasman yapımı.

ABS Plus ile ilgili daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir