Nidapark İstinye, Tahincioğlu Gayrimenkul
Mart 5, 2020
Dubai Gardenia Rezidans, Shaikhani Group
Temmuz 27, 2020
Hepsini göster

Ankara Kazan Uzay ve Havacılık O.S.B., GMF Grup

Ankara’nın Kazan bölgesinde inşaatı devam eden ‘HAB Uzay ve Havacılık Organize Sanayi Bölgesi’ projesinde betonarme yükseltilmiş döşeme imalatında ABS Plus kör kalıpları tercih edildi.

Ankara’nın önce gelen mimari tasarım ofislerinden Yazgan Design Mimarlık, HAB’ın proje aşamasında alternatif uygulamalara ve geleneksel dolgulara kıyasla uygulama kolaylığı ve düşük maliyetleri dikkate alarak kör kalıpla betonarme yükseltilmiş döşeme yapılmasını tasarladı.

HAB Uzay ve Havacılık Organize Sanayi -  ABS Kör Kalıp ve Kablo Tavalarının İmalatı
HAB Uzay ve Havacılık Organize Sanayi – ABS Kör Kalıp ve Kablo Tavalarının İmalatı

İnşaat başladıktan sonra ana yüklenici GMF Grup da ‘ABS Plus’ kör kalıplarını tercih etti. Projede yapısal döşeme 70 cm yükseltilerek oluşturulan boşluk çift sıra elektrik tavası üzerinde veri ve elektrik kablolarının ayrı bir şekilde geçirilmesini sağladı.

Uygulama yapılacak sahada önce ABS Plus kör kalıp sistemini oluşturan tabanlar, kılavuzlar ve ayaklar yerleştirilerek tam olarak tesisatın nerden ve nasıl geçirileceği belirlendi. Daha sonra tüm alt yapı döşenerek kablo bağlarının kör kalıp kubbeleri içerisinden kullanım alanlarına çıkışı sağlandı. Son kontrollerden sonra tüm kubbeler yerleştirildi, kalıp yapısı çevre elemanlara sabitlenerek demir yerleştirilmesi ve beton dökümü safhalarına geçildi.

HAB Uzay ve Havacılık Organize Sanayi - Kablo Tavalarının İmalatı
HAB Uzay ve Havacılık Organize Sanayi – Kablo Tavalarının İmalatı
HAB – Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Tanıtım Filmi

ABS Plus kör kalıp sistemi sayesinde yapısal döşeme üzerinde 70 cm yüksekliğinde ikinci bir betonarme döşeme oluşturuldu. Bu iki döşeme arasındaki boşluk tüm mekanik ve elektrik tesisatının döşeme altından geçirilmesi amacı ile kullanıldı. Elde edilen beton yüzey her türlü kaplama malzemesinin (boya, halı, parke, vinil, PVC vb.) serbestçe kullanılmasına imkan sağladı.

HAB Uzay ve Havacılık Organize Sanayi - ABS Kör Kalıp Kurulumu
HAB Uzay ve Havacılık Organize Sanayi – ABS Kör Kalıp Kurulumu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir