Dolmabahçe Sarayı, Tera İnşaat
Ocak 22, 2020
Konut Projesi, Azur Group
Mart 5, 2020
Hepsini göster

Sabah Al-Salem Üniversitesi, SEG Kuveyt

Öğrenci Etkinlikleri ve Sportif Tesisler (SAAF) için hafif beton dolgu uygulaması olarak köpük (gaz) beton ya da benzeri başka bir hafif malzemenin kullanılması planlanmıştı. Ancak doldurulacak alanda farklı yönlere doğru farklı açılarda eğimler olduğu için uygulama oldukça karışık ve zordu, çok dikkatli bir planlama gerektiriyordu. Ayrıca, en hafif uygulama bile fiiliyatta oldukça ağırdı.

Uzun incelemelerden ve tartışmalardan sonra bu alan için en uygun çözümün ABS Plus kör kalıpları ile yapılacak hafif dolgu olduğuna karar verildi. Öncelikle, ABS Plus kör kalıpları döşeme betonunun altında %95’lik boş bir hacim oluşturduğu için yapılabilecek en hafif uygulamaydı. İkincisi, her boru sahada sahanın gerektirdiği ölçüde kesildiği için tüm kalıplar mükemmel bir şekilde hizalanabildi. Son olarak, ABS kör kalıpları tüm alternatiflere kıyasla en ekonomik çözüm oldu.

Bu uygulama ABS Yapı’nın Kuveyt’teki ilk resmi işi olması itibarı ile bizim için ayrıca çok önemliydi ve başarı ile tamamlanmış olması bizi çok mutlu etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir