İstinyePark İzmir, ZKZY Orjin Grup
Kasım 29, 2019
Sabah Al-Salem Üniversitesi, SEG Kuveyt
Ocak 22, 2020
Hepsini göster

Dolmabahçe Sarayı, Tera İnşaat

Tera İnşaat, Dolmabahçe sarayının bahçesine yapılacak kafeyi mevcut dokuya zarar vermeden yerden 10 cm yükseltmek için ekonomik, dayanıklı ve basit bir çözüm arıyordu. ABS Level H5 cm ile oluşturulacak betonarme yükseltilmiş döşeme alternatif çözümlere kıyasla en etkin çözüm olarak tercih edildi.

ABS Level, sert beton zeminin avantajlarından ödün vermeden beton tüketimini neredeyse yarı yarıya (ABS H5 cm + 5 cm kuru şap) azalttı. Dolmabahçe Sarayı’nın yüksek güvenlik standartları gereği uygulama sahasına giriş çıkışın oldukça kısıtlandığı bir ortamda 100 m2 uygulama için sadece 1 palet ABS Level yeterli oldu.

ABS Level’in bir diğer avantajı, oluşturulan bu betonarme yükseltilmiş döşemenin gerektiğinde kolayca sökülebilmesiydi; beton kör kalıpların ayaklarına dolduktan sonra sadece kubbeyi kapladığı için kubbeler beton kesme motoru ile tam ortalarından kesildiğinde elle taşınıp atılabilecek karolar oluşturmaktadırlar. Böylece korunmasına çalışılan mevcut zemine zarar verebilecek mekanik kırıcılara ihtiyaç yoktur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir